BMW Seria 8 nu va primi un V12: "Un astfel de motor ar aduce prea multă greutate pe puntea față și ar strica distribuția perfectă a maselor"


You have to register to be able to see this link. Register HERE! If you are already a member please log in! If you still you are not able to see the link you need to activate your account or an administrator need to activate your account!

Un oficial BMW a infirmat zvonurile care spuneau că proaspătul Seria 8 va primi și o versiune echipată cu un motor V12. De asemenea, reprezentanții constructorului german scot din ecuație și o variantă plug-in hybrid.

În urmă cu câteva luni, BMW a prezentat noua generație Seria 8. Pe piața din România, modelul constructorului german poate fi comandat doar în versiunea 840d xDrive cu motor diesel de 3.0 litri și 320 de cai putere. În momentul lansării, BMW a anunțat că noul Seria 8 va fi disponibil și în varianta M850i xDrive. Aceasta este echipată cu un motor V8 de 4.4 litri care produce 530 de cai putere.
Cu toate acestea, au exista voci care anunțau și o variantă propulsată de un motor V12 de 6.6 litri. Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, reprezentanții BMW au infirmat zvonurile apărute cu privire la o posibilă versiune echipată cu propulsorul V12.

"Motorul V12 este foarte greu, iar Seria 8 are o distribuție perfectă a maselor pe cele două punți. În viziunea noastră, un V12 ar urma să pună prea multă greutate pe puntea față", a declarat Carsten Groeber, vicepreședintele departamentului de management de produs.

Totodată, reprezentantul BMW spune că nu există planuri și pentru o versiune echipată cu un sistem de propulsie plug-in hybrid.