PDA

View Full Version : [TUTORIAL HTML]Elemente principale ale unei pagini de web ;Importanta aranjarii lor



DarkRed
17-01-2016, 02:00 PM
Sa mai aruncam o privire asupra codului. O pagina web are in componenta doua elemente de baza. Daca vei incerca sa creezi o pagina fara cele doua tag-uri, vei avea probleme.


<html>
<body>
Continutul paginii va fi aici
</body>
</html>

Ordinea tag-urilor - Foarte important
Ordinea deschiderii si a inchiderii tag-urilor este foarte importanta. Daca un tag este deschis intr-un altul, de exemplu body este deschis in html atunci acel tag (body) este cel care trebuie inchis inaintea celui de-al doilea tag (html).

Am inchis mai intai body pentru ca a fost cel care s-a deschis cel mai recent. Aceasta regula si anume deschiderea si inchiderea tag-urilor se aplica la toate celelalte taguri ale documentelor HTML.
Scurt exemplu :


<html>
<body>
Justice - Cristi Ionut
</body>
</hrml>


Inchiderea tag-urilor in HTML
Poate ai observat deja inca doua tag-uri asemanatoare la sfarsitul documentului, </body> si </html>. Acestea sunt tag-urile de inchidere. </body>, da de stire browser-ului, ca sa incheiat continulul pagini, iar </html> ca s-a incheiat documentul HTML.

Slash "/" este pus innaintea numelui tag-ului si spune browserului ca ar dori sa incheie respectiva functie. Deci <tag> este folosit pentru a incepe o functie, iar </tag> pentru a o incheia.