KGB Hosting
Freak WebHosting
View RSS Feed

~JoK3r ~

Google īți spune cānd īți sunt sparte parolele

Rate this Entry

Dacă folosiți Chrome, probabil ați sesizat opțiunea de a lăsa browser-ul să păstreze īntr-un locșor sigur parolele pe care le introduceți pe diverse site-uri. Acele parole sunt gestionate de o componentă a contului dumneavoastră de Google, iar de acum īnainte veți fi informat cānd una dintre ele este spartă.

Componenta de management a parolelor include acum Password Checkup ca standard, ceva ce pānă acum era o extensie opțională de Chrome. Nouă funcție va verifica īn mod constant dacă informații despre parolele voastre au răsărit cumva īn vreun leak sau o breșă.

Atunci cānd o problem este detectată, veți fi gidat automat către site-ul unde ați folosit acea parolă pentru a o putea schimba, așa că nu trebuie să stați să vă amintiți cānd, cum, unde sau dacă ați mai folosit acea parolă. Veți mai fi informați dacă ați refolosit cumva vreo parolă (ceva ce știu că este convenabil, dar nu este recomandat) sau dacă vreuna din parole este prea ușor de ghicit/spart.

Desigur, pentru ca această componentă să funcționeze cum trebuie, va trebui să folosiți managerul de parole din Chrome. Google promite că vor fi īn siguranță acolo, folosind tot soiul de măsuri de criptare și de hashing pentru a se asigura că nu va avea nimeni acces la ele, īn afara voastră… și…acum, depinde dacă aveți o minte conspirativă și ați fost atenți la tot ce s-a īntāmplat īn domeniul tehnologic īn SUA din 2013 și pānă īn prezent.
0 Thanks, 0 Like, 0 Dislike
Categories
Internet

Comments


Humble Monthly Bundle
Voucher PC-Garage