Dacă aveți tendința să frecventați site-uri ce vă oferă posibilitatea de a cumpăra key-uri pentru jocuri la prețuri mici, este posibil să fi observat apărute ca de nicăieri cāteva exemplare cu Metro Exodus pentru Steam.

Cei care au sărit cu nerăbdare la oportunitatea de a juca noua creație a celor de la 4A Games pe Steam s-au lovit īnsă de o mică problemă. Codurile nu prea funcționează. Nu pentru că ar fi fost false, pur și simplu pentru că erau furate.

Conform anunțului făcut de Deep Silver, compania ce publică Metro Exodus, un incident nefericit a avut loc recent. Cineva a furat key-urile de Steam ale jocului de la o fabrică unde jocul a fost trimis pentru replicare și īmpachetare. După cum știți, cutia finală a lui Metro Exodus are un petic lipit pe cutie, cu Epic Store, peste porțiunea unde era indicat că jocul poate fi activat folosind Steam. Asta īnsemna că jocul a ajuns la fabrică cu intenția de a fi publicat pe Steam, cu tot cu key-urile de activare aferente. Dar cānd Deep Silver a optat pentru a restricționa jocul la Epic Store timp de un an, acele coduri de activare nu au mai fost folosite.

Așa că cineva le-a sustras de la fabrică și a īnceput să le vāndă īn diversele văgăuni ale internetului unde sunt amanetate frecvent astfel de key-uri. Deep Silver a acționat prompt și a dezactivat toate codurile cu pricina, așa că cine a cumpărat unul și l-a activat pe contul său de Steam s-a trezit recent cu un Metro Exodus lipsă.

Deep Silver a menționat că singurul loc de unde puteți cumpăra momentan coduri pentru joc, pe lāngă Epic Store, sunt Humble Bundle și magazinul Razer… care a fost īnchis de o lună de zile.