Playerunknown’s Battlegrounds, este acum efectiv interzis în Nepal, potrivit unei știri din Kathmandu Post. Acest lucru s-a întâmplat după ce Divizia de Criminalitate din Nepal a depus miercuri un litigiu de interes public la Curtea Districtuală din Kathmandu. O zi mai târziu, Autoritatea de Telecomunicații din Nepal a solicitat tuturor ISP-urilor și furnizorilor de servicii mobile să blocheze jocul.

Șeful diviziei de criminalitate, Dhiraj Pratap Singh, a declarat în cadrul interviului cu Kathmandu Post:
Am primit o serie de plângeri din partea părinților, școlilor și asociațiilor școlare cu privire la efectul jocului asupra copiilor. Am mai purtat discuții cu psihiatrii înainte de a cere Curții districtuale din Kathmandu permisiunea de a interzice jocul.
Singh a continuat să spună că decizia a fost luată la sfatul psihiatrilor. Acesta a mai adăugat:
Părinții și școlile s-au plâns că jocul afecta studiile copiilor lor și îi făcea mai agresivi. Când am consultat psihiatrii, ei au mai spus că violența din jocuri poate face pe oameni agresivi în viața reală.
Potrivit unei știri din Kathmandu Post datând din 2016, trei cele mai populare jocuri competitive din acea perioadă au fost Dota 2, Counter Strike: GO și FIFA 16. Interdicția din Nepal vine după o interdicție similară pe termen scurt a lui Playerunknown’s Battlegrounds Mobile în unele părți ale Indiei mai devreme în an.