Țin minte și acum când a fost lansat Black Mesa. Era cu mulți ani în urmă. Încă mai speram ca Valve în sine să facă ceva legat de Half-Life cu ocazia aniversării de 20 de ani a existenței jocului. Nu s-a întâmplat, dar măcar avem parte de Alyx. Iar cei care nu dispun de VR au acum la dispoziție altceva, varianta completă (predominant) a lui Black Mesa.

Varianta 0.9 a jocului a fost lansată și vă permite să jucați cap-coadă tot Half-Life 1. De la plimbarea foarte lungă cu telegondola până la lupta cu acel bebeluș gigantic din Xen. Aceste ultime nivele plasate în lumea extraterestră a invadatorilor (o parte din ei) au reprezentat o provocare pentru dezvoltatori. Nu de alta, dar nu prea i-a plăcut cuiva Xen din Half-Life, așa că a fost nevoie de câțiva ani de muncă pentru a găsi moduri prin care acestea să fie modernizate, reconstruite, refăcute, regândite și tot așa.

Dacă ați cumpărat Black Mesa epoci nenumărate în urmă, să verificați update-urile sale, pentru că probabil veți dori să vedeți cum arată această nou variantă a lui Xen. Cei care nu îl au încă pot să cumpere Black Mesa pentru 14.40 de euro You have to register to be able to see this link. Register HERE! If you are already a member please log in! If you still you are not able to see the link you need to activate your account or an administrator need to activate your account! .

Apoi, cândva pe parcursul anului viitor vor fi adăugate o serie de îmbunătățiri generale ale jocului, moment în care va ieși din Early Access și va deveni un joc finalizat, complet… predominant complet. Urmează să fie lansat și un update ceva mai târziu, care va actualiza grafica și toate cele.